Kemi

fremstil 1 L ethanol, svær udregning

26. november 2012 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med opgaven: Beregn hvor meget sukker du skal bruge for at fremstille 1 L ren ethanol. og er ret lost. Kan i hjælpe mig?

Reaktionen er:                       C6H12O6(aq) → 2 C2H5OH(aq)  +  2 CO2(g)


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. november 2012 af mathon

1 liter ren C2H5OH har massen 791 g

                                          C6H12O6    --->  2 C2H5OH   +  2 CO2
stofmængder i mol                 1                            2                  2       
stofmasser i g                   180,156                  92,138         88,018
aktuelle stofmasser i g           x                          791


        forholdsfaktor
                                    f = 791 / 92,138 = 8,58495

                                    x = f • (180,156 g) = 1546,63 g ≈ 1,547 kg C6H12O6

konklusion

          til gæringsfremstilling af 1 L ren ethanol kræves 1,547 kg sukker


Skriv et svar til: fremstil 1 L ethanol, svær udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.