Kemi

Find NH_3 og NH_4^+ i en opløning

26. november 2012 af zigge51 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg skal finde stofmængdekoncentrationen af NH_3 og NH_4^+  og der med finde forholdet mellem. Det eneste jeg får at vide er at væsken har en ph værdi på 10.4 

Er der nogen der kan hælpe ? 

Tak :) 

lasse 


Brugbart svar (2)

Svar #1
26. november 2012 af mathon

 

                      pH = pKs + log( c(NH3) / c(NH4+) )

                      c(NH3)/c(NH4+) = 10pH-pKs = 1010.4-9,25 = 101,15 = 14,1254 : 1

                      C = (c(NH3) + c(NH4+) = (14,1254 + 1) M = 15,1254 M


Brugbart svar (2)

Svar #2
26. november 2012 af mathon

da voluminet er fælles
haves

                      n(NH3)/n(NH4+) = 14,1254 : 1
                 


Svar #3
27. november 2012 af zigge51 (Slettet)

Omg. ! tak for hjælpen 
 

 


Skriv et svar til: Find NH_3 og NH_4^+ i en opløning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.