Fysik

Energi tilført olie

26. november 2012 af Fnissen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey jeg skal finde ud af hvor meget energi der er tilført olien, når den er blevet opvarmet fra 10ºC til 60ºC.

Der ses bort fra varmeafgivelse af omgivelserne! 

Hvad for en formel kan jeg bruge ?  

 

Håber der er en der kan hjælpe mig tak :) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. november 2012 af PhilipNielsen (Slettet)

Varmefylde omhandler hvor mange joule et stof kræver for at opvarme 1 kg af givet stof 1 ºC.

Stoffets varmefylde har altså enheden c, også præciseret som J/(kg * ºC). hvis vi isolerer J bliver det til 

J = c * kg * ºC

altså energi = varmefylde * masse * temperatur.


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. november 2012 af PhilipNielsen (Slettet)

Formlen involverer selvfølgelig ?ºC

 

J = c * kg * ?ºC

altså energi = varmefylde * masse * temperaturændring


Svar #3
26. november 2012 af Fnissen (Slettet)

Vil man ikke kunne bruge delta temp?
Altså: J = c * m * (t2-t1) ??

Svar #4
26. november 2012 af Fnissen (Slettet)

Q = m • c • (t2-t1) ?

Brugbart svar (1)

Svar #5
28. november 2012 af PhilipNielsen (Slettet)

Jo. jeg ved ikke hvorfor, men mit delta-tegn er blevet til et spørgsmålstegn. ?ºC er lig delta temperatur (t2-t1)


Skriv et svar til: Energi tilført olie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.