Kemi

beregning af koncentration??

27. november 2012 af fruitcake93 (Slettet)

Hej, 
Jeg har problemer med denne opgave:

Jeg har en opløsning af K2S2O8på 0,1 M.
Molarmasse = 270.32 g/mol
Hvis man så tager 5 mL af denne opløsning of fylder op med vand til 100 mL.
Hvordan beregner jeg så koncentration af S2O82- i den nye opløsning?

Håber virkelig I kan hjælpe :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. december 2012 af Hr. Kræmer (Slettet)

Concentration = antal molekyler pr volume de befinder sig i.  c=n/v
Derfor skal du finde ud af hvor mange molekyler du flytter over i dit nye volumen.
Hvis du tager din opløsning har du   c= 0.1 M = 0.1 mol/Liter
Hvor mange tager du over i dit nye volumen?  0.1 mol/Liter * 5mL  Fordi du kun tager 5 mL, ik?
Dvs n=0.1 mol/Liter * 5*10^-3 Liter  (NB! Vær opmærksom på enhederne! Klassisk fejltagelse)
Dvs det IKKE er 0.1*5 !!  Men 0.1 * 0.005 = 0.0005 mol
Super. Hvad er den nye koncentration?
Du har dit nye volumen (100 mL) og du har det antal af molekyler du har flyttet over.
*Host* - se formel øverst *Host*


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. december 2012 af mathon

fortyndingsfaktor
                                           (100 mL) / (5 mL) = 20

fortyndingskoncentration
                                           [K2S2O8]fort = (0,1 M) / 20 = 0,005 M
                                          
                      


Skriv et svar til: beregning af koncentration??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.