Kemi

pH i en sammmenblanding af syre og base

27. november 2012 af Salvatores (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal beregne pH, når man blander 25 mL 0,002 M KOH og 75 mL 0,004 M Ba(OH)2.

Hvordan gør jeg det.?

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
27. november 2012 af mathon

                                                         mol OH-   
25 mL 0,002 M KOH
indeholder            0,00005
75 mL 0,004 M Ba(OH)2                      0,00060
100 mL indeholder                               0,00065


         blandingen OH--koncentration
         er
                               [OH- (aq)] = (0,00065 mol) / (0,100 L) = 0,0065 M

                               pOH = -log(OH- (aq)) = 2,17

                               pH = 14 - pOH = 14 - 2,17 = 11,83


                              
                                               

 


Skriv et svar til: pH i en sammmenblanding af syre og base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.