Kemi

pH beregning

27. november 2012 af JoannaLab (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Hej
Kan i hjælpe med dette, PFT

Husholdningseddike har en koncentration på 4,8 w/w% af eddikesyre i vand. Beregn pH.
Densitet sættes til 1 g/ml.

Brugbart svar (2)

Svar #1
27. november 2012 af mathon

 

                        c = 0,048·d/M = 0,048 · (1000 g/L) / (60,05 g/mol) 0,80 M

    CH3COOH er en svag syre
    hvoraf
                        pH = (1/2)•(pKs - log(c)) = (1/2) • ( 4,75 - log(0,80) ) = 2,4

              
                       


Svar #2
27. november 2012 af JoannaLab (Slettet)

Super , tak for hjælpen ;-)

Skriv et svar til: pH beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.