Matematik

Hjælp til ligning x2 • √2x-4 = 0

28. november 2012 af blobbi (Slettet)

Er der nogen som kan hjælpe mig med:

x2 • √2x-4 = 0

(Kvadratroden skal være af 2x-4, og ikke kun 2)

Og hvad er grundmængden?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen er altså

x2 · √(2x-4) = 0

Benyt nulreglen til at spalte ligningen i to ligninger, der løses hver for sig.


Svar #2
28. november 2012 af blobbi (Slettet)

Det hjalp ikke meget, kan du forklare det bedre? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#1

Nulreglen (som man bør kende i søvne) siger, at et produkt er nul, hvis en eller flere af dets faktorer er lig med nul.

Produktet x2 · √(2x-4) kan kun være nul, hvis

x2 = 0 eller √(2x-4) = 0 .

Løs nu hver af disse to ligninger hver for sig.


Svar #4
28. november 2012 af blobbi (Slettet)

x = 0 eller x =2

G=[2;∞[

korrekt????

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er for så vidt korrekt. Men da tallet 0 ikke tilhører grundmængden G, må vi fjerne 0 som løsning til den oprindelige ligning.


Svar #6
28. november 2012 af blobbi (Slettet)

Okay, 1000 tak for hjælpen :-)

G=[2;∞[

L={2}


Det var så resultaterne, ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja.


Skriv et svar til: Hjælp til ligning x2 • √2x-4 = 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.