Matematik

Hej, jeg har problemer med at finde nulpunkter og ekstrema i en ligning, kan nogle hjælpe ?? :)

28. november 2012 af Romainba (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ligningen: f (x) = 4x2− x2,5, x > 0

f´(x)= 8x – 2,5x1,5
Løs ligningen f(x) = 0 
Dvs. 8x – 2,5x1,5= 0

Nulpunkter:

Ekstrema:

 

så ved jeg ikke hvad jeg skal gøre, kan nogle hjælpe, på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du skal løse ligningen f(x) = 0, skal du løse den ligning og ikke f '(x) = 0.

Ligningen f '(x) løser men ved bestemmelsen af ekstrema.

Nulpunkter: 4x2 - x2,5 = 0 , x > 0  , dvs

4 - x1/2 = 0 , eller x = 42 = 16 .

Ekstrema, f '(x) = 0 , dvs

8x - 2,5·x1,5 = 0 , eller

x1/2 = 8/2,5 = 3,2 , eller x = 3,22 = 10,24


Svar #2
28. november 2012 af Romainba (Slettet)

Ok, tusind tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2012 af Singlefyren (Slettet)

 

 


Skriv et svar til: Hej, jeg har problemer med at finde nulpunkter og ekstrema i en ligning, kan nogle hjælpe ?? :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.