Fysik

Hvor på graferne er effekten størst og hvorfor?

02. december 2012 af Dilann (Slettet)

Jeg kan ikke finde ud af at svare på opgaven b.. Nogen, der vil hjælpe?

Filen er vedhæftet.

Vedhæftet fil: 2.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
02. december 2012 af mathon

 

                            P = dE/dt = E '(t)

  maksimal effekt, Pmax, findes hvor tangenten til grafen for E(t) har størst hældningskoefficient

       


Svar #2
02. december 2012 af Dilann (Slettet)

Jeg forstod den ikke... Kan du forklare det på en nemmere måde? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. december 2012 af hesch (Slettet)

Effekten er stigning i energi pr. tidsenhed. Så du skal kigge på graferne ( lægge en lineal langs kurven ) og se hvor kuven er stejlest. Denne stejlhed er i et x-y-koordinatsystem = dy/dx. I dette eksempel er stejlheden ( effekten ) = dE/dt.

Bemærk at E-akse og t-akse er ombyttet i højre koordinat-system.

 


Skriv et svar til: Hvor på graferne er effekten størst og hvorfor?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.