Matematik

Omkreds af punktmængde

03. december 2012 af Mixzo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan beregner jeg omkredsen af en punktmængde. Hvilken formel? har kun fået formlen til arealet samt formlen for rumfanget af omdrejningsparaboloide.

 

Mvh


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2012 af SuneChr

Et kurvestykkes længde svarende til intervallet [a ; b] af funktionen f kan findes v.h.a.

ab √(1 + f´(x)2) dx


Svar #2
03. december 2012 af Mixzo (Slettet)

Mange tak for svaret, men jeg skal desværre ikke finde et kurvestykke, men omkredsen af en punktmængde.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2012 af SuneChr

# 2  Punktmængden er formodentlig begrænset af en kurve, som kan beskrives v.h.a. en funktion f.

Er der flere funktioner i spil, tager man hver funktion for sig og adderer buelængderne.


Svar #4
03. december 2012 af Mixzo (Slettet)

Ja okay, jeg har en funktion.

Men vil du så bare have jeg beregner kurvestykket, også adderer de 3 andre sider til, som man kan aflæse i koordinatsystemet?

Det er vel sådan set logisk nok..

 

Tak


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. december 2012 af SuneChr

# 4

Hvis punktmængden hedder  M =  { (x ; y) | a ≤ x ≤ b  ∧  0 ≤ y ≤ f(x) }

så er omkredsen af  M  =  a√(1 + f´(x)2) dx   + f(a) + f(b) + (b - a) 


Svar #6
03. december 2012 af Mixzo (Slettet)

Godt nok, så har jeg forstået det, tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. december 2012 af SuneChr

# 6        (er efterfølgende redigeret)

Store F får du jo først, når du har fundet stamfunktionen til          √(1 + f´(x)2)

Altså  F'(x) = √(1 + f´(x)2


Skriv et svar til: Omkreds af punktmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.