Kemi

BEregning af absorptionskoefficien??

04. december 2012 af aatgsue (Slettet) - Niveau: A-niveau

Eleven fremstiller en række standardopløsninger. Opløsningernes absorbans måles i et spektrofotometer med en kuvettebredde på 1 cm.

Eleven får følgende resultater:

Prøve  1 2 3 4 5 6 7
Koncentration (μM) 0,0 1,6 3,2 6,4 13 19 26
Absorbans 0,000 0,072 0,141 0,279 0,566 0,822 1,071

b) Tegn standardkurven og bestem den molare absorptionskoefficient (ekstinktionskoefficienten), ελ.

 

Jeg har som sagt lavet standardskurven, men den anden del er opgaven er jeg usikker på...

 

 

Jeg er fundet frem til at jeg skal bruge formlen her:

 

A= ελ * l * [c]

 

Og kan ikke rigtig komme videre i denne opgave.

 


Svar #1
04. december 2012 af aatgsue (Slettet)

slet ikke nogen?


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. december 2012 af jayce (Slettet)

Du har A som er din absorbans. L er din kuvettebredde og [c] er din målte koncentration.
Du laver så en kurve og får lavet en standardkurve, absorptionskoefficienten er hældningen på din standardkurve.

Brugbart svar (1)

Svar #3
05. december 2012 af sfhusted (Slettet)

Hej EnMening...!

Du har lavet en standardkurve med Absorbans op ad y-aksen og koncentrationen ud af x-aksen. Anvend Excel til at bestemme tendenslinjen (forskriften for en ret linje).

Med dine tal skulle den gerne blive: y = 0,0417x+0,0094 med R2=0,9988. Hældningen er nu 0,0417 =ε*L. Hvis L = 1cm, bliver ε = 0,0417/1.0cm= 0.0417. Nu mangler du bare enheden.....Den må du selv regne ud.:-)

Er du med eller kommer der hvid røg ud af dit hoved?

/sfhusted


Svar #4
05. december 2012 af aatgsue (Slettet)

Tusind tak for hjælpen men ja jeg fandt vel ud af det selv.. på en mystiskvis måde :-)!


Skriv et svar til: BEregning af absorptionskoefficien??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.