Matematik

Vinkler.

06. december 2012 af BraveHeart9 (Slettet)

Hvis der står bestem vinkel TCB (kan desværre ikke finde vinkeltegnet herinde), menes der så vinkel T? Vil der i sådanne tilfælde altid menes den vinkel hvis bogstav står først?

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2012 af LubDub (Slettet)

nej

 

 

Hvis vi kigger på denne trekant, så gælder der, at vinkel A er lig vinkel BAC eller vinkel CAB.


Svar #2
06. december 2012 af BraveHeart9 (Slettet)

Hvorfor? :) Jeg kan ikke umiddelbart se det.. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. december 2012 af LubDub (Slettet)

Det er for at vise, hvilken vinkel, man taler om.. Her er et andet eksempel

Vinkel A = Vinkel CAB

Vinkel C = Vinkel ACB

Vinkel B = Vinkel ABC

Den rette vinkel i trekant BCH skrives som: Vinkel CHB eller vinkel BHC

Den rette vinkel i trekant BAH skrives som: Vinkel AHB eller vinkel BHA


Svar #4
06. december 2012 af BraveHeart9 (Slettet)

Ah, nu tror jeg, jeg forstår det og kan se det. Hvis man er usikker og ikke kan se det for sig, vil det så være korrekt at antage, det er "bogstav nummer 2" som er den efterspurgte vinkel?


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. december 2012 af LubDub (Slettet)

ja.. altså "den i midten"


Svar #6
06. december 2012 af BraveHeart9 (Slettet)

Yes sir! :D Danke. 


Skriv et svar til: Vinkler.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.