Kemi

Udregning af koncentration

06. december 2012 af omega1991 (Slettet)

AgNO3(aq) + KCl(aq) --> AgCl(s) + K+ (aq) + NO3 (aq)

Jeg er ikke sikker på at jeg har afstemt rigtigt, men jeg skal beregne koncentrationen for KCl og jeg har at AgNO3 har konc. 0,099991 M. Og vi har en volumen på 15,0mL.

Jeg har så beregnet stofmængden: 0,099991M * (15,0/1000) = 0,014999 mol

Hvordan finder jeg ud fra det koncentrationen af KCl?


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. december 2012 af Thzt (Slettet)

Hvis du har afstemt reaktionsligningen rigtigt, så kigger du på forholdet sølvnitrat og kaliumchlorid, hvilket er 1:1, derfor er kaliumchlorids stofmængde lig med sølvnitrats.


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. december 2012 af Crushhymn (Slettet)

jeg tror at reaktionen er således:
AgNO3(aq) + KCl(aq) --> AgCl(s) + KNO3(s)

og så sandt som det er sagt, så reagerer sølvnitrat og kaliumchlorid i forholdet 1:1
n_AgNO3 = 0.014999mol
n_KCl = n_AgNO3
n_KCl = 0.014999mol

men da de er 1 til 1 behøver du i teorien ikke regne stofmængden, så er koncentrationen bare den samme, 0.099991M.

/chr


Skriv et svar til: Udregning af koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.