Fysik

Energi og effekt afsat i et kredsløb

07. december 2012 af zuku (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej studieportalen.

Jeg er i gang med en aflevering, men forstår ikke hvordan jeg skal lave den næste opgave! :(

I denne øvelse ser vi på energien og effekten afgivet af et 1,5V batteri, når det er tilsluttet en resistor. Batteriets elektromotoriske kraft er E = 1,5 V, og dets indre resistans er Ri = 0,33 ohm. Ristorens resistans er Ry=5,00 ohm.

Jeg har beregnet stømmen i kredsen til at være 0,28A - og den effekt batteriet tilfører kredsen er 0,42W.

c) Beregn den effekt, som afsættes i henholdsvis den ydre resistor og batteriet.


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. december 2012 af peter lind

Effekt  over en modstand er U*I = R*I*I = R*I2


Svar #2
09. december 2012 af zuku (Slettet)

Hvordan finder jeg R?


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. december 2012 af peter lind

De er givet i opgaven


Svar #4
10. december 2012 af zuku (Slettet)

Er det Ri og Ry? Og hvordan finder man R af dem?

Brugbart svar (1)

Svar #5
10. december 2012 af mathon

 

      effekt i 
                                                 batteri                                                 ydre kreds                        
                                       (0,33 Ω) • (0,2814 A)2                          (5,00 Ω) • (0,2814 A)2 
                 

 


Svar #6
10. december 2012 af zuku (Slettet)

Vil det sige at man i denne opgave får to resultater?

Brugbart svar (1)

Svar #7
10. december 2012 af peter lind

ja. Der spørges jo om 2 resultater


Svar #8
10. december 2012 af zuku (Slettet)

Ej, det kan jeg da godt se nu! Jeg må have misforstået spørgsmålet en smule. Tusind tak for hjælpen! :D

Svar #9
10. december 2012 af zuku (Slettet)

I opgave E skal jeg beregne den energi som afsættes i henholdsvis resistoren og batteriet i løbet af 10 min - herved vil jeg tro at man skulle bruge formlen E=P*t !

Men idet at jeg i opgave D, "beregn den energi som batteriet afgiver til kredsen i løbet af 10 min", allerede har gjort dette, er jeg i tvivl om det er forkert det jeg skal til at gøre?

Brugbart svar (1)

Svar #10
12. december 2012 af mathon

 

beregn den energi som afsættes i henholdsvis resistoren og batteriet i løbet af 10 min

 

                                  Ebat                                                                   Eresistor

                 (0,33 Ω) • (0,2814 A)2• (600 s)                          (5,00 Ω) • (0,2814 A)2 • (600 s)


Skriv et svar til: Energi og effekt afsat i et kredsløb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.