Matematik

hjælp, familiens årlige udgifter til vand FSA

08. december 2012 af juliesandlarsen (Slettet) - Niveau: 9. klasse

er der nogen der kan hjælpe mig..?

 

jeg skal beregne familiens årlige udgifter til vand, når der bruges 4,3 m3 pr. uge
et år er sat til 52 uger.

Udgifter til
 

andværk- abonnementsbidrag= 1286,00 kr. årligt
                     forbrugsbidrag= 7,25 kr. pr. m3

stat og kommune- vandafgift= 6,25 kr. pr. m3
                                    vandafledningsafgift= 10,65 kr. pr. m3

 

derefter skal jeg finde ud af hvor stor en procentdel af familiens årlige samlede udgifter til vandforbrug udgør afgifterne?

 

håber der er nogen der kan hjælpe? :-))


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Tre af de posterede udgifter afhænger af det forbrugte antal m3 vand. Beregn det årlige forbrug af vand og beregn så de forskellige udgiftsposter og læg dem sammen til sidst.


Svar #2
09. december 2012 af juliesandlarsen (Slettet)

tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2013 af 123434 (Slettet)

4,3*52=223,6m^3

andværk- abonnementsbidrag= 1286,00 kr. årligt

forbrugsbidrag= 7,25 kr*223,6=1621kr

stat og kommune- vandafgift= 6,25 kr*223,6=1398kr

vandafledningsafgift= 10,65 kr*223,6=2381kr

samlede udgifter:6686kr


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2013 af 123434 (Slettet)

Afgifter:stat og kommune- vandafgift og vandafledningsafgift

1398kr+2381=3779kr

3379kr/6686kr*100=ca 56%


Skriv et svar til: hjælp, familiens årlige udgifter til vand FSA

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.