Matematik

Ligning for en tangent:

08. december 2012 af SEQW (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey!

 

Er der nogen der kan hjælpe mig med de to spørgsmål for neden?

 

Lad g(x)= x^3-x+2

Bestem ligningen for tangenten ved x= -5
Bestem ligningen for tangenten ved x= 1
Bestem ligningen for tangenterne med hældningen 11.

 

Lad h(x)= x^2-0,5x+2

Bestem ligningen for den tangent, der er parallel med x-aksen.

 

Takker på forhånd..


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt tangentligningen

y = g '(x0) ·x - x0) + g(x0)

For hvert røringspunkt (x0 , g(x0)) skal man beregne g(x0) og g '(x0) .

Tangenten, der er parallel med x-aksen, er vandret. Her finder man røringspunktets x-koordinat ved at løse ligningen

h '(x0) = 0 .


Svar #3
08. december 2012 af SEQW (Slettet)

Tak skal i have.


Skriv et svar til: Ligning for en tangent:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.