Matematik

Afstanden mellem 2 linjer

09. december 2012 af snilo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :-)

Jeg skal beregne afstanden mellem to linjer, som jeg har ligningerne for

linje 1: -x+4y-1=0
linje 2:y=  1/4 x+3

Er der nogen som kan hjælpe?

Tak på forhånd :-)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2012 af peter lind

Gang den anden ligningen med 4 og flyt alt over på venstre side. Så er det nemt at se.


Svar #2
09. december 2012 af snilo (Slettet)

Jeg skal benytte mig af vektorregning. 
Forstår ikke helt hvad du mener?


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. december 2012 af LubDub (Slettet)

 Afstanden mellem to parallelle linjer

    Få først linjerne på formen l1: ax + by + c1 = 0 og l2: ax + by + c2 = 0

     Afstanden er da: d = |c2 - c1| / √(a2 + b2)


Svar #4
09. december 2012 af snilo (Slettet)

Hvordan får jeg linjerne på den form?


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. december 2012 af LubDub (Slettet)

#4   

    Linje 1: - x + 4y - 1 = 0

    Linje 2: y =(1/4)x + 3 ⇔ (1/4)x - y + 3 = 0 ⇔ x - 4y + 12 = 0 ⇔ -x + 4y - 12 = 0


Svar #6
09. december 2012 af snilo (Slettet)

Hvordan aflæser jeg så hvad ax, by og c_1 er?


Brugbart svar (1)

Svar #7
09. december 2012 af LubDub (Slettet)

Identificer koefficienterne a, b, c1 og c2 fra linjernes ligninger i #5


Svar #8
09. december 2012 af snilo (Slettet)

Kan det så passe at afstanden er 2,75?


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej, det er ikke korrekt. Angiv først den eksakte værdi.


Skriv et svar til: Afstanden mellem 2 linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.