Matematik

Afbild y' som funktion af y

09. december 2012 af Lividia (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har nogle data som er ude af en y-akse i en forskrift for y som funktion af t.

 

Nu er jeg blevet bedt om at afbild y' som funktion af y.

 

min y er løsningen til en logistisk differentialligning= 2608.8 / 1+ 300.79*e^-1.0237*t

 

og min y' er: y(t)*(1.0237-0.3924026372*y(t))

 

men hvordan gør jeg? og er det y(t) jeg skal bruge eller de y-værdier jeg har.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2012 af LubDub (Slettet)

Det tidspunkt, hvor væksthastigheden er størst, fås når populationens størrelse er halvdelen af den øvre grænse. Grafen for y '(t) som funktion af y(t) er en parabel med grenene nedad, og rødderne er y(t) = 0 og y(t) = 2608.8. Toppunktes 1.koordinat er derfor y(t) = 2608.8 / 2 .


Svar #2
09. december 2012 af Lividia (Slettet)

Hej, tak for svaret! men jeg ved godt at grafen vil se sådan ud. Problemet er selve afbildningen, som jeg ikke kan få mit program til at gøre. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Se svaret i din anden tråd om det samme.


Skriv et svar til: Afbild y' som funktion af y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.