Matematik

kender accelerationsvektor, skal finde accelaration!!

09. december 2012 af thelight

Hej hvis jeg har accelerationsvektoren for en parameterfremstilling hvad skal jeg så gøre for at finde accelerationen ?

 

er det ikke bare at sætte sine resultater ind i t's plads i det oprindelige udtryk?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2012 af mette48 (Slettet)

Dit gæt kan vel være lige så godt som midt.

Kan du ikke være lidt mere precis i dine oplysninger

det er vel parameterfremstillingen for en acceleration du har.

Hvad dit resultat er, ved jeg ikke, men nogt kunne tyde på at du har beregnet en eller anden værdi for t

Brug bare den og find så længden af accelerationsvektoren.


Svar #2
09. december 2012 af thelight

altså jeg havde r(t) og for at finde farten differentierede jeg til r'(t) for at finde hastighedsvektoren differentierede jeg en gang til altså r''(t).

 

Men r''(t) er det samme som a(t) som er accelerationsvektoren. I opgaven står der dog jeg skal finde accelerationen og ikke accelerationsvektoren. så det at jeg har fundet eccelerationsvektoren er vel ikke nok


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2012 af mette48 (Slettet)

accelerationen er længden af accelerationsvektoren.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er helt korrekt i #3. Og farten er længden af hastighedsvektoren.

hastighedsvektor: v(t) = r'(t) ,     fart |v(t)|

accelerationsvektor: a(t) = v'(t) = r''(t) ,   acceleration |a(t)|


Svar #5
11. december 2012 af thelight

ok super

 


Skriv et svar til: kender accelerationsvektor, skal finde accelaration!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.