Matematik

Forkort brøker & Omskriv

10. december 2012 af Mariiael (Slettet)

Heej.

Jeg har matematik aflevering for til i morgen og har problemer med 2 opgaver.

Forkort mest muligt:

1) 15/40, er det så ik = 3/8 ?

4) 20/48 (Den ku' jeg ik regne ud)

8) 32/56 (Den ku' jeg ik regne ud)

 

OMSKRIV TIL BLANDET TAL:

Jeg har helt glemt hvordan man omskriver til blandet tal, så vil os have en forklaring hvordan man regne det ud.

1) 12/5 ?

2) 17/5

3) 10/4

 

 

Tak på forhånd :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. december 2012 af KaldmigKalle (Slettet)

15/40. Du kan dividere med 5 på hver, hvilket giver: 3/8 

20/48. Du kan dividere med 2 på hver, hvilket giver: 10/24. Du kan igen dividere med 2 på hver, hvilket giver: 5/12 

32/56. Du kan dividere med 4 på hver, hvilket giver: 8/14. Du kan nu dividere med 2 på hver, hvilket giver: 4/7 

OMSKRIV TIL BLANDET TAL. meget enkelt. 

5 kan gå to gange op i sig selv i 12/5. Så du har 2, hvilket er det samme som 10/5. Så har du 2/5 tilbage, da 2/5 + 10/5 = 12/5. Derfor er resultatet 2 2/5

17/5: 5 kan går op i sig selv 3 gange til 15/5. så har du 2/5 tilbage. resultat: 3 2/5

10/4: 4 kan går 2 gange op i sig selv, så du har 8/4 og 2/4 tilbage. Derfor er resultatet 2 2/4 

Nu ved du det til næste gang ^^ 

 

Mvh 

Muhammed 


Svar #2
10. december 2012 af Mariiael (Slettet)

Tusind tak Muhammed 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2012 af hbhans (Slettet)

1 ) OK

2) 20/48 = 10/24 = 5/12

3) 32/56 = 16/28 = 8/14 = 4/7

Jeg gætter på at "blandet tal" betyder "helt tal med brøk". I så fald skal man blot finde deldelen og brøken af de opgivne brøker. Fx:

12/5 = 2 2/5 (det er i princippet division med rest)


Svar #4
10. december 2012 af Mariiael (Slettet)

22/3 = ?

18/4 = ?

15/2 = ?

28/6 = ?

11/4 = ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. april 2016 af menl (Slettet)

hej har svært ved brøke 


Skriv et svar til: Forkort brøker & Omskriv

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.