Kemi
Elektrodepotential: Tjek om det rigtigt regnet
24. september 2005 af
mariaa (Slettet)
Et element er opbygget af en halvcelle bestående af en sølvstang i en 0,0108 M AgNO3-opløsning og en halvcelle bestående af en jernstang i en 0,00543 M FeSO4-opløsning. De to halvceller er forbundet med en saltbro. Temperaturen er 25 C grader.
a) Tegn cellediagrammet for elementet, idet jernhalvcellen placeres til højre.
b) Beregn elektrodepotentialerne for de to halvceller.
mit bud:
a) Ag(s) - Ag+ -- Fe2+ - Fe(s)
b) Uo=e(h)-e(v)= 0,80V - 0,77V= 0,03V
elektrodepotental for Ag+/Ag:
e=e(teta)-(0,059V/z)*log([red]/[ox])
e=0,03V-(0,059V/2)*log(0,0108M)=0,08V
er det rigtig regnet og skal jeg også regne på samme måde for Fe2+/Fe?
a) Tegn cellediagrammet for elementet, idet jernhalvcellen placeres til højre.
b) Beregn elektrodepotentialerne for de to halvceller.
mit bud:
a) Ag(s) - Ag+ -- Fe2+ - Fe(s)
b) Uo=e(h)-e(v)= 0,80V - 0,77V= 0,03V
elektrodepotental for Ag+/Ag:
e=e(teta)-(0,059V/z)*log([red]/[ox])
e=0,03V-(0,059V/2)*log(0,0108M)=0,08V
er det rigtig regnet og skal jeg også regne på samme måde for Fe2+/Fe?
Svar #1
24. september 2005 af mariaa (Slettet)
er det rigtig regnet og skal jeg også regne på samme måde for Fe2+/Fe?
Svar #2
26. september 2005 af frodo (Slettet)
Det er ikke korrekt.
e(theta) er standardelektrodepotentialet. Ikke Uo(theta)
Så du kan godt spare udregningen af Uo
e(theta) er standardelektrodepotentialet. Ikke Uo(theta)
Så du kan godt spare udregningen af Uo
Skriv et svar til: Elektrodepotential: Tjek om det rigtigt regnet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
