Matematik

Find fejl ved forkert bevis

11. december 2012 af johannowiz (Slettet)

Hej, jeg har fået en opgave at jeg skal finde fejlen ved dette bevis:

Vi skal 'bevise', at to forskellige tal a og b er ens! Vi antager, at a < b, og viser, at så må a = b.

Hvis a < b, kan vi lægge et positivt tal til a for at få b (nemlig forskellen b − a), dvs. der findes et positivt tal k, så b = a + k. Nu kan vi skrive om på denne ligning sådan:

Gang med a−b på begge sider.
Gang parenteser ud.
Læg bk til på begge sider.
Sæt fælles faktor uden for parentes.
Dividér med a−b + k på begge sider.
a = b .
Hvori ligger fejlen i dette 'bevis'?

 

Beviset virker umiddelbart rigtigt for mig, men er helt usandsynligt 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2012 af peter lind

a-b+k = 0 så du kan ikke dividere med det tal


Svar #2
11. december 2012 af johannowiz (Slettet)

ok, tak for svaret :)


Skriv et svar til: Find fejl ved forkert bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.