Kemi

hvordan finder man positive og negative ioner, i et salt

11. december 2012 af abhbuch (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej jeg står i det problem at jeg skal udfylde et skema hvor ex. finde et positivt og et negativt ion, i

NaCl

NaBr

KNO3

Na2CO3

K3PO4

og jeg ved simpelt hen ikke hvordan man gør.. håber i kan hjælpe.

på forhånd tak!

hilsen Alex


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. december 2012 af Mathon23 (Slettet)

Fuck kemi fuck fysik fuck hele lortet habebe


Brugbart svar (2)

Svar #2
11. december 2012 af Rins (Slettet)

Salte er i næsten alle tilfælde sammensat af en positivt ladet metalion og en negativt ladet ikke-metal ion. Så finder du bare ud af, hvilke ioner, der er metaller, og hvilke der ikke er.


Brugbart svar (3)

Svar #3
11. december 2012 af Portøren (Slettet)

Hmm prøv at se på hvor på det periodiske system grundstofferne står.

Eksempelvis NaCl - der står Na helt ude til venstre og Cl (næsten) helt ude til højre. Det som grundstofferne bestræber er at komme i samme elektronkonfiguration som ædelgasserne der står helt til højre.

Hvis Cl skal ligne en ædelgas skal den have en elektron (den står i 7. periode = 7 elektroner i yderste skal) og altså en negativ ladning.

Cl i ionform er (som regel og stort set altid på C-niveau) Cl-

Hvis Na skal ligne en ædelgas skal den afgive en elektron (den står i 1. periode = 1 elektron i den yderste skal) og afgiver altså en negativ ladning = den får en positiv ladning.

Na i ionform er (som regel og stort set altid på C-niveau) Na+

De sammensatte ioner er lidt mere komplicerede, men regn med at de stort set altid er negativt ladede, altså NO3-, CO32- og PO43-

Håber det hjalp lidt,

Portøren

 


Skriv et svar til: hvordan finder man positive og negative ioner, i et salt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.