Matematik

ulighed....=====???

24. september 2005 af sebb (Slettet)
hejsa jeg har lige regnet en opgave ud...som hedder:

løs uligheden:

-0,5x^2 - 6x - 16 "mindre end eller =" 2x + 14


det fik jeg så til:

x^2 + 16x + 60 = 0

og så vil jeg bare spørge om det kunne passe...for di jeg tror det er forkert...

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Det passer ikke helt.

-0,5x^2 - 6x - 16 =
<=>
-0,5x^2-8x-30 =< 0

Svar #2
24. september 2005 af sebb (Slettet)

#1: okay...men jeg har lige regnet det ud...og jeg får det samme resultat fra de to andengradsligninger....så de begge er rigtige...

men eller tak for hjælpen...

Svar #3
24. september 2005 af sebb (Slettet)

#1: men ved du hvordan man løser følgende:

Parablen p skærer førsteaksen i to punkter. Det af de to punkter, der har den største førstekoordinat, kaldes A.

beregn afstanden fra A til l

jeg forstår det ikke rigtigt...===??

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2005 af fixer (Slettet)

Nej, det gør jeg heller ikke. Taler vi om afstanden mellem punktet A og punktet (1,0) ?

Og er parabelen p oplyst - er det f.eks. den samme som i din ulighed ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Tja, du skal i hvert fald først kende forskrifter for p og l. Så beregner du de to steder p skærer førsteaksen, og finder de punkt med størst førstekoordinat. Herefter kan du så bruge dist-formlen til at finde afstanden fra A til linjen l.

Svar #6
24. september 2005 af sebb (Slettet)

forskrifterne for P og l er:

p: y = -0,5x^2-6x-16

l: y = 2x + 14

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. september 2005 af fixer (Slettet)

p's skæringspunkter med x-aksen har du i så fald fundet ved løsning af uligheden. Den har nemlig givet anledning til en løsningsmængde bestående af to delintervaller ]-infty;a] U [b;infty[, hvor a og b er første-koordination for parablens skæring med x-aksen.

Gør dernæst som i #5

Svar #8
24. september 2005 af sebb (Slettet)

de to steder hvor p skærer førsteaksen er i hverfald: -8 og -4

Brugbart svar (0)

Svar #9
24. september 2005 af fixer (Slettet)

tsk tsk tsk

"første-koordination" -> første-koordinaterne

Brugbart svar (0)

Svar #10
24. september 2005 af fixer (Slettet)

Nej Nej Nej, glem alt om #7....


Svar #11
24. september 2005 af sebb (Slettet)

#9: hvad snakker du OM????

skal man ikke bare sige at A(-8,0) OG
l: y= 2x+14

og så bare sætte det ind i dist-formlen????

Brugbart svar (0)

Svar #12
24. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

#11: Slap af...

Hvis p's rødder er -8 og -4, må du skulle bruge -4. Og jo, så er det bare at sætte ind i dist-formlen.

Brugbart svar (0)

Svar #13
24. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#11:
Fixer retter såmænd sig selv; det er vel fair nok?

"skal man ikke bare sige at A(-8,0)"

Nej, hvilken af førstekoordinaterne til parablens skæringspunkter med førsteaksen har den største værdi?

//Epsilon

Svar #14
24. september 2005 af sebb (Slettet)

#12: NÆÆÆÆ HVORFOR SKULLE JEG SLAPPE AF:::...JEG FATTEDE BARE IKKE HVAD HAN HAVDE SKREVET....

NU SKAL DU IKKE SPILLE SMART BARE FORDI DU ER tiltrådt posten som opgaveredaktør.....


Brugbart svar (0)

Svar #15
24. september 2005 af Duffy

-1/2*x^2 - 6*x - 16

L = ]-infinity,-10] u [-6,infinity[


Duffy

Svar #16
24. september 2005 af sebb (Slettet)

#13:

Fixer retter såmænd sig selv; det er vel fair nok?

jooo....

OG TAK FOR HJÆLPEN:)

Svar #17
24. september 2005 af sebb (Slettet)

#15:

okay ...SÅ ER JEG MED;)

Brugbart svar (0)

Svar #18
24. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Undskyld sebb! Kan klart se jeg har misbrugt mine nye privilegier som opgaveredaktør til på det groveste at fornærme en uskyldig bruger. Det skal ikke ske igen, og skulle du få lyst til at komme forbi og tampe mig med en våd karklud råber du bare højt.

Svar #19
24. september 2005 af sebb (Slettet)

#18:"tampe mig med en våd karklud"----

he he ...hvor er du bareeeeee SJOVVVV...jeg dør næsten af grin...;)

Brugbart svar (0)

Svar #20
24. september 2005 af Malfoy (Slettet)

#18) Jeg skal nok trampe dig ned, hvor bor du henne?



Forrige 1 2 3 Næste

Der er 46 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.