Matematik

afstand til månen???

13. december 2012 af MANUELLE (Slettet) - Niveau: B-niveau

Laserlys sendes mod Månen, reflekteres af et spejl anbragt under en af Apollo-missionerne og modtages igen på Jorden 2,564 s senere. Lysets fart er 2,998·108m/s. Beregn afstanden til Månen.

 

Please hjælp hvordan regner man det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2012 af PeterValberg

afstand = 0,5 × tiden × lysets hastighed = 0,5 × 2,564 × 2,998·108 =   ????? meter

dividér resultatet med 1000, hvis du vil have det i km :-)

[ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: afstand til månen???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.