Matematik

Tømning af en beholder givet ved h(t). HASTER

13. december 2012 af samsu (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg står midt i min SRP og er stødt på et problem. Jeg skal opstille en matematisk model, som siger noget omkring væskehøjden som funktion af tiden for en cirkulær kegle. Mit problem er, at jeg ikke er sikker på, hvordan modellen skal opstilles, eller hvordan man gør dette. Vedhæftet er det, som jeg indtil videre har lavet. Jeg håber nogen kan hjælpe mig.

På forhånd tak.

Mvh. Samsu.

OBS: Der skal ikke stå h1 og h2, men h0 og h(t), hvor h0 angiver h=0 og h(t) angiver højden til en vilkårlig tid.

Vedhæftet fil: Problem.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2012 af peter lind

Kan du ikke bruge et andet format end det rædsomme docx, doc eller pdf for eks.Det er ikke alt der kommer med når jeg skal læse det


Svar #2
14. december 2012 af samsu (Slettet)

Hvilke formet vil du have det i?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2012 af peter lind

doc eller pdf format


Svar #4
14. december 2012 af samsu (Slettet)

Sådan der.

Vedhæftet fil:Problem.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. december 2012 af peter lind

Jeg har ikke regnet det igennem; men det ser rent umiddelbart fornuftigt ud. Du skriver at trykket på overfladen er den samme altså p1=p2 =0 Det er rimeligt at det er den samme men det er ikke rimeligt at dette samme er 0. Det er også overflødigt. Leddene med p1 og p2 går ud blot de er ens.

Hvad er du egentlig i tvivl om ?


Svar #6
15. december 2012 af samsu (Slettet)

Jeg er i tvivl om, hvordan jeg kommer frem til et udtryk for dh/dt, som jeg derefter kan løse vha. "seperation af de variable".

Umiddelbart vil jeg mene, at jeg skal opstille et udtryk for dVbeholder og dVudløb for derefter at kigge på massebalance og derved få at dVbeholder=dVudløb. Det var bare en ide jeg fik.


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. december 2012 af peter lind

Undskyld. jeg havde desværre glemt dig. Der er også en fejl i #5 Der gælder ikke at p1=p2. Trykforskellen er ρ*g*(h2-h1) hvor  ρ er massefylden af væsken. Du har jo v2= -dh/dt som du kan sætte ind i den resulterne Bernoullis ligning. Af den sidste ligning kan du isolere  v1  og sætte det ind i Bernoullis ligning


Svar #8
16. december 2012 af samsu (Slettet)

Lige nu arbejder jeg på en lidt anden fremgangsmåde, som muligvis vil være bedre! Jeg smider dokumentet i din retning, så snart jeg er færdig med det. Forhåbentligt er det så rigtigt.


Svar #9
17. december 2012 af samsu (Slettet)

Hej igen Peter. Nu er jeg benyttet den anden fremgangsmåde, og er kommet frem til et resultat, som med garanti er brugbart. Kan jeg sende dokumentet til din mail? Jeg er ikke meget for at ligge det op herinde.


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. december 2012 af peter lind

Det kan du ikke. Du kan evt. bruge en fildelingsservice


Svar #11
17. december 2012 af samsu (Slettet)

http://d01.megashares.com/dl/GCeyyOS/Tømning af kegle.docx

 

Her er filen. Koden sender jeg til dig i din inbox.


Svar #12
17. december 2012 af samsu (Slettet)

Undskyld, det var docx filen. Her er den som PDF. Koden er den samme.

http://d01.megashares.com/dl/hbN9qcH/Tømning af kegle.pdf


Skriv et svar til: Tømning af en beholder givet ved h(t). HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.