Matematik
Lige store koefficienters metode?
25. september 2005 af
matfri (Slettet)
Hvad er lige store koefficienters metode?
Svar #1
25. september 2005 af john vs. jon (Slettet)
det er, hvis du har 2 funktioner så isolere du y eller x og sætter dem li' med hinanden,
så du netop har 2 lige store koefficienter.
så du netop har 2 lige store koefficienter.
Svar #2
25. september 2005 af matfri (Slettet)
okay tak...altså det samme som man gør i 2 ligninger med 2 ubekendte?
Svar #3
25. september 2005 af john vs. jon (Slettet)
ex.
12x+6y=3 og 4x-8y=16
12x+6y=3<=> 6y=-12x+3 <=> y=-2x+1/2(1*)
4x-8y=16<=> -8y=-4x+16 <=> y=1/2x-2(2*)
så vil jeg sætte på du skal finde skæringspunktet mellem 2 linjer - så sætter du (1*) = (2*) og finder x som du indsætter i en af funktionerne:
-2x+1/2=1/2x-2 <=> x=1
så indsætter jeg det i (1*):
y=-2*1+1/2 <=> y=-1.5
ergo er skæringspunktet mellem funktionerne (1,-1.5)
12x+6y=3 og 4x-8y=16
12x+6y=3<=> 6y=-12x+3 <=> y=-2x+1/2(1*)
4x-8y=16<=> -8y=-4x+16 <=> y=1/2x-2(2*)
så vil jeg sætte på du skal finde skæringspunktet mellem 2 linjer - så sætter du (1*) = (2*) og finder x som du indsætter i en af funktionerne:
-2x+1/2=1/2x-2 <=> x=1
så indsætter jeg det i (1*):
y=-2*1+1/2 <=> y=-1.5
ergo er skæringspunktet mellem funktionerne (1,-1.5)
Skriv et svar til: Lige store koefficienters metode?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
