Matematik

Foklaring af længde og bredde

18. december 2012 af major0498 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Davs :D

jeg er stødt på et problem og jeg kunne godt tænke mig at i hjalp mig :D

Opgaven lyder:

For A-formaterne gælder at b/l = 1/2 * l/b

Vis, at forholdet mellem brdde og længde er 1 / kvadratroden af 2:D

Hjælp mig!


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2012 af mathon

 

          

                                  b       L
                                  --  = ---                               gang over kors
                                  L     2b


                                  2b2 = L2                           uddrag jvadrotroden på begge sider

                                   
                                 √(2) • b  =  L


Svar #2
18. december 2012 af major0498 (Slettet)

jeg forstår ikke helt det du skriver ... :D 

uddyb det tak :D:D:D:D 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2012 af mathon

 

jvadrotroden   --->   kvadratroden


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. december 2012 af hbhans (Slettet)

Når du har √2•b = L, så skal du finde b/L.


Svar #5
18. december 2012 af major0498 (Slettet)

tak :D

 


Svar #6
20. december 2012 af major0498 (Slettet)

Jeg forstår det stadig ikke ? Hvad er b og L og hvordan for jeg det til at give 1/ kvadratroden af 2 ?? Hjælp!!

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. december 2012 af SuneChr

A-formatet er defineret som        

og dermed                            

Hvis man, på en fotokopimaskine, skal have et A-5 arks tekst forstørret til et A-4, skal man indstille kopimaskinens zoom på √2 . Omvendt, fra A-4 til A-5 skal zoom være 1/(√2).

# 8   Gang over kors.


Svar #8
20. december 2012 af major0498 (Slettet)

hvordan kom du fra  

til

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. december 2012 af SuneChr

Der gælder

I to brøker, der er lig med hinanden, må man bytte den enes tæller med den andens nævner.

Men nævnerne må aldrig være 0.

Tilføjelse til # 7

I definitionen af A-formatet ligger også at A-0 formatet, som de andre halveres efter, har et areal på 1 m2

A-0 er 1 m2

A-1 er 1/2 m2

A-2 er 1/4 m2

o.s.v.


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. december 2012 af SuneChr

Øvelsesopgave:

A-4 arket har et areal på 1/16 m2

Længden af arket er √2 gange bredden.

Hvad er længden og bredden?


Skriv et svar til: Foklaring af længde og bredde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.