Matematik

hvorfor 9t≡-2t mod 10 t ∈ Z ?

18. december 2012 af peter09 (Slettet)

Kan i hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2012 af peter lind

Det er den ikke. Sæt t=1 til kontrol


Svar #2
18. december 2012 af peter09 (Slettet)

hov jeg mener 8t ≡-2t mod 10 t ∈ Z


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. december 2012 af peter lind

Det er nemmere skrevet ned med restklasser

(8t) = (-2t) <=> (8t)+(2t) = (0) <=> (8t+2t) = (0) <=> (10t) = (0) <=> (10)(t) =(0) <=> (0)(t)=(0)


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. december 2012 af hbhans (Slettet)

Det forstår jeg heller ikke. Jeg mener at a ≡ b mod m  såfremt a - b er et multiplum af m.

For mig at se er 9t ≡ -t mod 10 fordi 9t -(-t) = 10t er et mulitiplum af 10.

Men nu ser jeg af #2 at der skulle stå 8t i stedet for 9t. Men så er det jo rigtigt for 8t-(-2t) = 10t.


Skriv et svar til: hvorfor 9t≡-2t mod 10 t ∈ Z ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.