Kemi

PH beregninger HASTER

18. december 2012 af fåårk (Slettet) - Niveau: B-niveau

50% af syre og 50% base , pKs værdien er = 4,76

PH ?? 

 

Og hvad med hvis det er 90% base og 10% syre ?? PH??


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. december 2012 af KimT.T. (Slettet)

Tag udgangspunkt i følgende omskrivning af massevirkningsbrøken:
pH = pKs + log([B]/[S])
 


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. december 2012 af mathon

eller
                      pH = pKs + log(nb/ns)

                                                                pH = 4,76 + log(50/50) = 4,76

 

                                                                pH = 4,76 + log(90/10) = 5,71


Svar #3
19. december 2012 af fåårk (Slettet)

Tak :D !


Skriv et svar til: PH beregninger HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.