Matematik

Sin og Cos...

18. december 2012 af napzter (Slettet) - Niveau: A-niveau

Goddag.

Kan nogen hjælpe mig med disse opgaver?

 

1. ΔABC er retvinklet med C = 90°. Beregn de ukendte vinkler
og sider, når A = 43,2° og a = 6,37

 

2. I en ligebenet trekant er grundlinjen 6,5, og højden på et af benene er 4,2. Beregn de manglende stykker, dvs. vinkler og sider, i trekanten.

 

3. Beregn de ubekendte stykker i ΔABC , når A = 62°, a = 15 og b = 7.

 

4. Beregn de ubekendte stykker i ΔABC , når det gælder, at

     1) A = 124,83°, b = 4,29 og c = 8,61
     2) B = 43,7°, C = 74,3° og a = 65,35


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

1) Benyt vinkelsum, udtrykket for sinus til en vinkel i en retvinklet trekant, samt Pythagoras.

2) Bestem vinklerne ved grundlinien ud fra højden h og grundlinien. Topvinklen findes da af vinkelsummen. H,jden på grundlinien findes så ud fra vinklen ved grundlinien og grundlinien selv, og endelig findes benene ved at benytte Pythagoras med den halve grundlinie og højden på grundlinien.

3) Benyt sinusrelationerne til at bestemme vinkel B (vinkel B er mindre end vinkel A). Dernæst findes vinkel C af vinkelsummen, og c ved at benytte sinusrelationerne igen.

4. 1) Find a ved en cosinusrelation, dernæst de to manglende vinkler enten ved at benytte cosinusrelationer, eller sinusrelationerne.

4. 2) Find A af vinkelsummen, b og c ved at benytte sinusrelationerne.


Skriv et svar til: Sin og Cos...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.