Fysik

Hjælp til formel

20. december 2012 af willerboy (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan ikke finde de korrekte formler til opgaverne :(

Opgave 3. Loddet afkøles

I en termobeholder er der 0,500 kg vand med temperaturen 16,0°C. Vi opvarmer et lod til 100 °C og nedsænker det i vandet. Loddets masse er 0,100 kg. Efter et stykke tid har vandet og loddet opnået samme temperatur, nemlig 19,5°C.
Hvilket metal kan loddet være lavet af?

Opgave 4.Faldende mursten

En mursten med massen 2 kg falder 15 m ned fra et stillads.
Hvilken hastighed rammer den jorden med?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. december 2012 af mette48 (Slettet)

Vandet modtager varme og loddet afgiver varme, Disse to varmemængder er lige store

Varmeenergi = specifik varmefylde * masse * temperaturændring

Den specifike varmefylde for loddet er ukendt, men kan beregnes af ligningen når de andre ting sættes ind


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. december 2012 af mathon

 

energien er konstant
dvs
den samlede energiændring er lig med 0


               energiændring
               for               
                                             loddet                                                         vandet
                           (0,100 kg) • clod • ((19,5-100) K)          (0,500 kg) • (4,182 kJ/(kg·K)) • ((19,5-16) K)

 

                           (0,100 kg) • clod • ((19,5-100) K)     +     (0,500 kg) • (4,182 kJ/(kg·K)) • ((19,5-16,0) K) = 0

                           -(8,05 kg·K) • clod + (7,3185 kJ) = 0

                           clod = (7,3185 kJ) / (8,05 kg·K) = 0,90913 kJ/(kg·K) ≈ 0,91 kJ/(kg·K)
 

     hvilket tyder på et lod af aluminium


Svar #3
20. december 2012 af willerboy (Slettet)

tusind tak for :D


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. december 2012 af Andersen11 (Slettet)


Skriv et svar til: Hjælp til formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.