Kemi

Ph beregning NaOH

28. december 2012 af JoannaLab (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Der skal fremstilles 2L NaOH med pH 13,5.
Hvor mange gram skal der afvejes?

Brugbart svar (1)

Svar #1
28. december 2012 af Martinen (Slettet)

Altså hvis jeg husker det rigtigt, så skal du først beregne hvor mange mol NaOH svarer til 13,5 og så kan du beregne stofmængden og massen ud fra n=c*V og n=m/M

pOH = - log c(OH-) 
pH = 14 – pOH 

1mol NaOH har normalt en pH på 14, dvs. den indeholder 40g NaOH i en liter vand.

Kan dog ikke garantere at det er rigtigt :-S


Svar #2
28. december 2012 af JoannaLab (Slettet)

Jeg kender svaret, det er 25,3 gram. Jeg kan bare ikke gennemskue at beregne antal mol. Ellers vil jeg gøre det som du beskriver her. Alligevel tak!!!


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. december 2012 af Martinen (Slettet)

Har lig regnet det igennem på den måde jeg har angivet ovenpå og får en pH på 13,5, så det passer nok ;)


Svar #4
28. december 2012 af JoannaLab (Slettet)

Hvordan beregner du antal mol ?

Brugbart svar (1)

Svar #5
28. december 2012 af Martinen (Slettet)

pH = 14 – pOH --> 14-13,5=0,5

pOH = - log c(OH-) --> 1/10^(0,5)=0.31625

n=c*V --> n=0.31625*2Liter=0,6325mol

n=m/M --> m=0,6325mol*40g/mol=25,3g


Svar #6
28. december 2012 af JoannaLab (Slettet)

Tak skal du have. Super!!!
Jeg gik i baglås.

Hilsen joanna

Brugbart svar (1)

Svar #7
28. december 2012 af Martinen (Slettet)

:-)


Skriv et svar til: Ph beregning NaOH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.