Fysik

Definition

31. december 2012 af Lars195 (Slettet)

nogen som kunne hjælpe mig med at definere 

Masseinertimoment

for et pendul, roterende system og rullende systemer..

 

Eller er har det samme betydning i hvert tilfælde?


Svar #1
31. december 2012 af Lars195 (Slettet)

og massemidtpunkt.


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. januar 2013 af peter lind

Inertimoment omkring en akse ∑miri2 hvor ri er afstanden fra massen i til aksen. Ved overgang til uendelig mange uendelig små mængder går det over i et integral.

Massemidtpunkt R = ∑miri/M hvor ri er stedvektoren for den i'te masse og M er den totalle masse. Går på tilsvarende måde over i et integral for uendelig mange uendelig små masser.


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. januar 2013 af hesch (Slettet)

#0:     Som #2 er inde på, tror jeg definitionen er:

  I =∫ r2 dm ,  r = afstand til aksen,  m = masse

 


Svar #4
01. januar 2013 af Lars195 (Slettet)

Kunne i forklare mig specifikt hvad den fortæller om et system om hvad mener i med afstanden til massen, når vi f.eks. snakker om fysisk pendul?


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. januar 2013 af hesch (Slettet)

#4  Det er afstandene fra pendulets ophængningspunkt ( formoder jeg ) til de enkelte "dm'er" i pendulet.


Svar #6
01. januar 2013 af Lars195 (Slettet)

hvad mener du med de enkelte Dm'er.. 

Masse i vel ens?


Brugbart svar (1)

Svar #7
01. januar 2013 af hesch (Slettet)

#6:  Du kan påstå at m er ens, men ikke dm, der jo er en uendelig lille masse, og der er uendeligt  mange af dem. Størrelseordenen af dem afhænger af hvordan du udfører integrationen, men typisk vil dmmax / dmmin være lig med uendelig i den slags integrationer.

At udføre en integration over et, skal vi sige et kugleformet fysisk pendul, er ikke så let endda. Dm'erne skal her opdeles i kugleskaller, hvor kuglen har centrum i pendulets ophængningspunkt, der har fællesvolumen med pendulets kugleform, for nu at holde r konstant for dette dm.

Men nu var det jo definitionen for inertimoment, der var udgangspunkt i  #0.


Skriv et svar til: Definition

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.