Matematik

kan dette passe?

26. september 2005 af mettma (Slettet)
Det er lidt langt, men er i tvivl om det er rigtigt. Ville blive meget glad hvis nogen har mod på at checke dem (eller nogen af dem)!

a)

(1/pi+1)*pi^(pi+1)= (1*(-pi+1))/((pi+1)*pi)

= (-1)/pi

b)

(pi^pi)*(1/ln(pi)= (-pi*1)/(pi*ln(pi))

= (-1)/ln(pi)

c)

(1/pi+1)*1^(pi+1)= (1*(-pi+1))/((pi+1)*1)

= -1

d)

(pi^1)*(1/ln(1)= (-1*1)/(pi*ln(1))

= (-1)/(pi*ln(1))

Det var så dem. på forhånd tak for hjælpen!!

-mette

Svar #1
26. september 2005 af mettma (Slettet)

ingen der har lyst til lidt hjenegymnastik??

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2005 af Therackoo (Slettet)

Er det reducering?

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2005 af MY3922 (Slettet)

Ingen hjernegymnastik til mig i dag men skrev lige hurtigt opgaverne ind i derive, et matematik program til at regne sådan noget ud og fik ikke det samme.. Men prø om der ikke er andre som byder sig..

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2005 af MY3922 (Slettet)

Ingen hjernegymnastik til mig i dag men skrev lige hurtigt opgaverne ind i derive, et matematik program til at regne sådan noget ud og fik ikke det samme.. Men prøv om der ikke er andre, som byder sig..

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2005 af Epsilon (Slettet)

Som sædvanlig skal der udvises omhu med at sætte samtlige parenteser. Jeg antager, at der menes, hvad der skrives, så vi står med disse udtryk som udgangspunkt:

a) (1/pi + 1)*pi^(pi+1)

b) (pi^pi)*(1/ln(pi))

c) (1/pi + 1)*1^(pi+1)

d) (pi^1)*(1/ln(1))

Førend dette er definitivt bekræftet eller afkræftet, vil jeg ikke udtale mig om de foreslåede resultater. Ellers ender det bare galt.

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. september 2005 af Therackoo (Slettet)

Giver a'eren ikke:

pi^pi*(1+pi)

Svar #7
26. september 2005 af mettma (Slettet)

Nej de er således:

a) (1/(pi+1))*pi^(pi+1)

b) (pi^pi)*(1/ln(pi))

c) (1/(pi+1))*1^(pi+1)

d) (pi^1)*(1/ln(1))

Brugbart svar (0)

Svar #8
26. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#7:
Tja, skal du blot reducere de tal? I så fald har vi

a) (1/(pi+1))*pi^(pi+1) = pi^(pi+1)/(pi+1)

b) (pi^pi)*(1/ln(pi)) = (pi^pi)/ln(pi)

c) (1/(pi+1))*1^(pi+1) = 1/(pi+1)

d) (pi^1)*(1/ln(1)) er udefineret, thi ln(1) = 0.

//Epsilon

Svar #9
26. september 2005 af mettma (Slettet)

den er jeg helt med på, men hvordan kommer jeg videre??

Brugbart svar (0)

Svar #10
26. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Ja, så er du såmænd færdig, for Epsilon har lavet alt arbejdet for dig.

Svar #11
26. september 2005 af mettma (Slettet)

er du sikker på de ikke kan reduceres mere?

men så kommer 2. del:

de skal trækkes fra hinanden!!

(pi^(pi+1)/(pi+1))-((pi^pi)/ln(pi))-(1/(pi+1))
= ((pi^(pi+1)-1)/(pi+1))-((pi^pi)/ln(pi))
= ?


Så skal der jo findes fællesnævner osv ikk sandt? eller er jeg helt galt på den? eller er den bare færdig der?

Svar #12
26. september 2005 af mettma (Slettet)

??

Brugbart svar (0)

Svar #13
26. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#10: Ja, du skal finde en fælles nævner for de to led.

Svar #14
26. september 2005 af mettma (Slettet)

aner ikke hvad den er!?!? kan du give mig et hint (eller flere) :)

Brugbart svar (0)

Svar #15
27. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Brug, at

a/b - c/d = (ad-bc)/(bd)

for passende b,d != 0.

Brugbart svar (0)

Svar #16
27. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#15: He, he, a og c skal selvfølgelig også være passende. :-)

Skriv et svar til: kan dette passe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.