Matematik

en tre kant på 7- 5 og 10

01. januar 2013 af Human12 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Er der nogen da kunne hjælpe mig venlig ?

 

jeg ved ikke om, hvornår skulle man bruge Cosinus-1, Sinus-1, og tanken-1.?


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Er det siderne, der har længderne 7, 5 og 10? Og skal man så finde vinklerne? Benyt cosinusrelationerne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. januar 2013 af mathon

hvis vi kalder
                            a = 5   b = 7   c = 10

haves
                            c2 -  (a-b)2  = 102 - (5-7)2 = 100 - 4 = 96

                            (a+b)2 - c2  = 122 - 102 = 144 - 100 = 44


                      tan2(C/2) = (c2 -  (a-b)2) / ((a+b)2 - c2) = 96/44 = (24/11)

                       C = 2•tan-1(√(24/11)) =  111,8º


                       sin(B) / b = sin(C) / c   og   B er spids

                       B = sin-1(7•sin(111,8º)/10)  = 40,5º    


Skriv et svar til: en tre kant på 7- 5 og 10

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.