Matematik

Matematik hjælpe søges

01. januar 2013 af Matrmatikensdag (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Opgave 1 hvor meget vil der være når hun bliver 21 år, når rentefoden er 2,0% nu? Har brugt beregningerne:

21 år - 15 år = 6 år

6 år * med rentefoden på 2,0% hvert år = 12%

42698/12%= 355817

Der vil være 355817kr når hun bliver 21 år?

er det rigtigt beregnet?

-Opgave 2 Hvor stor skal rentefoden være hvis der skal være 50000kr på kontoen når hun fylder 21 år? ved ikke hvordan man regner dette ud!


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Opg 1. Nej, det er ikke rigtigt. Man skal benytte renteformlen

Kn = K0 · (1+r)n ,

der her oversættes til

K6 = 42698 · 1,026

Opg 2. Løs ligningen

50000 = 42698 · (1+r)6 , dvs

1 + r = (50000 / 42698)1/6


Svar #2
01. januar 2013 af Matrmatikensdag (Slettet)

Hvad svar K til? og hvordanlaver jeg opgave 1 ?

 

Skal jeg selv lave opgave 2 :-D

Tak for hjælpen


Svar #3
01. januar 2013 af Matrmatikensdag (Slettet)

Hvorfor bruger du X6  

I næsten alle K6 = 42698 · 1,026


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

K0 er startkapitalen, og K6 er kapitalen efter 6 renteterminer (år).

Opg 1. Udregn  K6 = 42698 · 1,026 .

Opg 2. Udregn r = (50000 / 42698)1/6 - 1


Svar #5
01. januar 2013 af Matrmatikensdag (Slettet)

Undskyld, men i starten sagde du det var +1 men nu -1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Når man isolerer rentesatsen r af udtrykket

1 + r = (50000 / 42698)1/6

får man

r = (50000 / 42698)1/6 - 1


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Tilsyneladende har du den samme opgave kørende i denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1285706 . Der er ingen grund til at starte den samme opgave i flere forskellige tråde.


Svar #8
01. januar 2013 af Matrmatikensdag (Slettet)

det var ikke mig der er 2 der brug den samme brugere :-D


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Det er da ret forvirrende, at I er flere, der bruger den samme bruger. Opret en bruger for hver person, der benytter Portalen.


Svar #10
02. januar 2013 af Matrmatikensdag (Slettet)

Nej, det er letter med en :-(


Skriv et svar til: Matematik hjælpe søges

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.