Kemi

Beregning af dannet CO2

04. januar 2013 af lotche (Slettet)

Databehandling:

Lav  de teoretiske stofmængdeberegninger for de forskellige gæringsforsøg.

 

 

Produceret CO2 i g

 

 

Sakkarose

Fruktose

glukose

Brun farin

Start sukkermængde

20 g

20 g

20 g

20 g

Start masse

287,35 g

302,27 g

292,49 g

292,79 g

Slut masse

278,2 g

293,88 g

285,18 g

283,9 g

Obs dannet CO2 (g)

9,15 g

8,39 g

7,31 g

8,89

Teoretisk dannet CO2 (g)

 

 

 

 

 

Jeg ved ikke hvordan jeg skal udregne de teoretiske mængder af CO2

Hjælp please!!

 

Brugbart svar (1)

Svar #1
04. januar 2013 af mathon

sakkarose = C12H22O11

fruktose = glukose = Brun farin med brutoformel    C6H12O6


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. januar 2013 af mathon

beregn ud fra:

bruttoformel for gæring

                          sakkarose    
                                                      
C12H22O11   +   H2O   --->  4 C2H5OH   +   4 CO2                   

                          øvrige
                                                       C6H12O6   --->  2 C2H5OH   +   2 CO2 

       
 


Svar #3
04. januar 2013 af lotche (Slettet)

Altså hvilken formel skal man bruge?

 

Brugbart svar (1)

Svar #4
05. januar 2013 af mathon

 

                   ...begge formler hver for sig

 

 

 


Skriv et svar til: Beregning af dannet CO2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.