Matematik

plan

04. januar 2013 af fati39 - Niveau: A-niveau

hej, jeg kan ikke løse den opgave, og håber på at få noget  hjælp.

β:-x+2y-2z=-1   og kulgen (x+2)^2+(y-1)^2+(z-1)^2=16

1) Afgør med begrundelse om β er tangentplan til kuglen K.

2) Bestem en ligning for den plan, som indeholder linjen l og punktet p(1,3,4).

Vil i være søde at forklare og begrunde hvordan og svar.

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2013 af mette48 (Slettet)

Beregn afstanden fra planen til kuglens centrum. Hvis denne afstand er 4 er β tangentplan


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. januar 2013 af mathon

kuglens centrum er C(-2,1,1)

C's afstand fra planen
                                         β:  -x+2y-2z+1=0

er               
                        dist(β,C(-2,1,1)) = | -(-2)+21-21+1 | / √((-1)2+22+(-2)2)


Skriv et svar til: plan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.