Matematik

hurtigt spørgsmål formelopstilling

06. januar 2013 af thelight

Hej hvis jeg har en formel der hedder y=10x-3 og jeg vil opstille den på formlen

y=ax+by+c=0 bliver den så

y=10x+0-5=0?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du mener sikkert på formen

ax + by + c = 0 .

Flyt alle leddene i forskriften y = 10x -3  over på venstre side. Dit forslag er ikke korrekt.


Svar #2
06. januar 2013 af thelight

altså -10x-0+3=0?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej. Hvorfor smider du leddet med y væk?

Flyt alle leddene i y = 10x - 3 til venstre side:

-10x + y + 3 = 0


Svar #4
06. januar 2013 af thelight

men bliver y ikke 0 da jeg 10x som svarer til x leddet og 5 som svarer til c ledet og ingen y til at begynde med


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, hvorfor skulle man ændre y til 0? Det drejer sig om at omskrive forskriften y = ax + b på formen, hvor alle led er på venstre side, dvs.

-ax + y - b = 0 .

Hvor kommer de 5 fra?

 


Svar #6
06. januar 2013 af thelight

ok. De 5 kommer ingensteder fra, min fejl jeg mente 3


Skriv et svar til: hurtigt spørgsmål formelopstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.