Fysik

Afstands måling til galakser via lysstyrke

07. januar 2013 af Kongstad25 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg bokser lidt med den her ligning.

l=  L/(4π* r^2 ) ↔ 1,1*10^(-14)  W/m^2 =  (2,0*10^37 W)/(4π* r^2 )

Jeg kan sagtens finde frem til svaret på den ubekendte "r" værdi. ( 1,20286*10^25  m ) 
Men det er ved at bruge solve. Jeg vil gerne have fuld forståelse hvordan "r" bliver isoleret manuelt.

Er der nogen der vil hjælpe? =)

r=√((2,0*?10?^37)/(4*π)*(1,1*?10?^(-14) ) W/m^2) Oder was?


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Gang med r2 og divider med I:

r2 = L / (4π·I) , så

r = [ L / (4π·I) ]1/2

I dit udtryk skal der parentes om hele udtrykket (4*π)*(1,1*10^(-14) ) i nævneren. Spørgsmålstegnene i dine formler skal sikkert blot ignoreres.


Brugbart svar (2)

Svar #2
07. januar 2013 af Jerslev (Slettet)

#0: Du skal have en parantes om hele nævneren, men ellers ja.


Svar #3
07. januar 2013 af Kongstad25 (Slettet)

Korrekt mht. ?. Copy paste fra word introducerede dem, og de dukker først op når jeg opretter indlægget. Tak for info :)

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er jo tilladt at læse sit indlæg igennem, og man har 10 min efter et indlægs oprettelse til at foretage korrektioner (redigeringer).


Svar #5
07. januar 2013 af Kongstad25 (Slettet)

"?" dukker ikke op i tekst boksen. De dukker først op efter jeg trykker opret svar. Men den med de ti minutter havde jeg ikke lige set :)

Endnu engang tak for jeres hjælp.


Skriv et svar til: Afstands måling til galakser via lysstyrke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.