Matematik

Brug kvadratsætninger og omskriv

12. januar 2013 af N.a.t.h.a (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens,

Jeg skal bruge kvadratsætninger til at omskrive dette, og selvom jeg kender til kvadratsætninger, kan jeg alligevel ikke finde ud af det. Er der nogen der, trin for trin kan hjælpe med dette?

4x2+36-24x

 

a2+10a+25

 

s2+6st+9t2

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2013 af mathon

 

      4x2+36-24x = (2x)2   -   2•(2x)•6   +   62  =  (2x - 6)2

 

 

     a2+10a+25   =   a2   +   2•a•5   +   52  =

 

 

     s2+6st+9t2  =  (3t)2   +   2•(3t)•s   +   s2  =


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2013 af Lars195 (Slettet)

En let måde at overskude det på er at se hvilken type kvadratsætninger man har..

f.eks. 

for 

(a+b) ^2  = a^2 + 2ab + b^2

(a-b)^2  = a^2 + b^2 -2ab

(a+b)(a-b)=a^2 -b^2

 

Hvis erstatter symbolerne med dine tal kan man se at 

a2+10a+25
s2+6st+9t2

 

Tilhører typen (a+b) ^2  = a^2 + 2ab + b^2

og 

4x2+36-24x  må tilhøre typen  (a-b)^2  = a^2 + b^2 -2ab

også er det bare om at få dem til at passe med værdierne 

a2+10a+25  = (a+5)^2

s2+6st+9t2 = (s+3t)^2

4x2+36-24x = (2x-6)^2

 


Skriv et svar til: Brug kvadratsætninger og omskriv

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.