Matematik

FSA maj 2006 10 kl.......hjælp til opg 2.3 rumfang af en cylinder....

12. januar 2013 af JKSamsing (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hejsa....

 

Jeg har fået denne opgave for om at skulle beregne rumfanget af en cylinder ved hjælp af vægt, diameter og massefylde og jeg aner ikke hvordan det skal gøres....

 

Vægten er: 3 gram

Diameteren er: 2,5 cm

massefylden er: 10,5 = sølv

 

 

Derefter skal jeg beregne højden af den og det forstår jeg heller ikke hvordan man gør...


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2013 af 123434 (Slettet)

Ved ikke om det er rigtigt.

rumfang=3*10,5=31,5

V =  * r * r * h
31,5=1,25*1,25*h

h=31,5:(1,25*1.25)


Svar #2
12. januar 2013 af JKSamsing (Slettet)

hvor får du de 1,25 fra?


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. januar 2013 af 123434 (Slettet)

Jeg lavede fejl i 1# da rumfang:vægt/massefylde

1,25 kommer da det er radius af diameter, altså det halve.

Rumfang:vægt/massefylde

Rumfang: 3gram:10,5cm^3

R=ca 0,29 gram/cm^3

0,29gram/cm^3=1,25*1,25*h

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2013 af 123434 (Slettet)

Kunne du evt vedhæfte opgavesættet?


Svar #5
12. januar 2013 af JKSamsing (Slettet)

har ikke opgave på pc....


Svar #6
12. januar 2013 af JKSamsing (Slettet)

så jeg skal bare dividere 3 med 10,5??

 

men hvordan finder jeg højden??


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. januar 2013 af 123434 (Slettet)

0,29gram/cm^3=1,25cm*1,25cm*h

0,29cm^3:1,5625cm^2=0,1856cm

h=0,1856cm

 

 


Svar #8
12. januar 2013 af JKSamsing (Slettet)

1000 tak du har lige redet min aflevering..... ;D


Brugbart svar (1)

Svar #9
12. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Cylinderens rumfang er

V = π·(d/2)2·h

hvor d er diameteren, og h er cylinderens højde.

Dens masse (vægt) er

m = V·ρ = π·(d/2)2·h·ρ

hvor ρ er massefylden. Man kender m, ρ og d og skal så finde h:

h = m / (π·(d/2)2·ρ) = 3 / (π·1,252·10.5) = 0,058cm


Svar #10
12. januar 2013 af JKSamsing (Slettet)

hvad mener du med et.... jeg har jo vægten til at regne med...

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. januar 2013 af 123434 (Slettet)

Undskyld havde fuldstændig forvekslet det med rumfanget af en kasse.

 


Svar #12
12. januar 2013 af JKSamsing (Slettet)

det er okay ;)


Skriv et svar til: FSA maj 2006 10 kl.......hjælp til opg 2.3 rumfang af en cylinder....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.