Matematik

Mat - linjer og orogonale linjer

14. januar 2013 af jørgenhh (Slettet)

 


Hej alle vi sidder og kunne bruge en hånd til en lille opgave her.

opgave 8.

Linjen l er givet ved ligningen: y=ax-3 , hvor a er et reelt tal, og linjen m er givet ved ligningen 2y-4x=1.

a) Bestem a således at linjen l indeholder punktet P(1,2).

b) bestem a således at linjerne l og m er ortogonale.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2013 af peter lind

1. Indsæt x=1, y=2 i ligningen for linjen. Det giver en ligning til bestemmelse af a

2.  Brug at 2 linjer er ortogonale hvis produktet af deres hældningskoefficient er -1


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2013 af mathon


Skriv et svar til: Mat - linjer og orogonale linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.