Matematik

Rumfanget af en spand

14. januar 2013 af anonym1233 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået en opgave som lyder på:

Rumfanget af en spand, der har form som en keglestub, er bestemt ved formlen:
V=1/3*π*h (R^2+r^2+R*r),
Hvor V er rumfanget, h er spandens højde, R er den største radius og r er den mindste radius.
En fabrikant fremstiller sådanne plastikspande med et rumfang på 10 liter.
Den store radius er 11 cm, og den lille radius er 8 cm.
Hvor høje er spandene?

Lidt hjælp: 1 liter = 1 dm3 = 1000 cm3

Jeg er helt på bar bund, så håber der er en som kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2013 af SuneChr


Svar #2
14. januar 2013 af anonym1233 (Slettet)

Hvorfor kommer det til at hedde 3 og ikke 1/3?


Skriv et svar til: Rumfanget af en spand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.