Kemi

Beregning af ph

14. januar 2013 af lotte14 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej jeg har virkelig problemer med at udregne en opgave. Jeg skal beregne ph værdien i en 0,0015mol/l hcl opløsning. Jeg ved godt hvilken Formel jeg skal bruge men hvordan beregner jeg Ks som er syrekonstanten?

Brugbart svar (1)

Svar #1
14. januar 2013 af ChemistryIsKey

Syrestyrkekonstanten er overflødig, når du har med en så stærk syre som HCl er at gøre.
Du må jo antage, at al syren er blevet til oxoniumioner:

     c(HCl) = [H3O+] = 0.0015 M

Nu kan du bare anvende formlen for pH via oxoniumioner:

     pH = -log[H3O+] = -log(0.0015) = 2.82


Svar #2
14. januar 2013 af lotte14 (Slettet)

Okay tak jeg bliver nød til st spørge hvad så med en opløsning på 0,0015 mol/l BA(OH)2?

Brugbart svar (1)

Svar #3
14. januar 2013 af ChemistryIsKey

Ba(OH)2 har stærke basiske egenskaber, lige såvel som HCl har stærke sure egenskaber. Derfor må du igen antage, at al basen er blevet til hydroxidioner:

     c(Ba(OH)2) = [OH-] = 0.0015

Nu kan du anvende formlen for pOH via hydroxidionerne:

     pOH = -log[OH-] = -log[0.0015] = 2.82

For at finde pH, kan du anvende relationen mellem pH og pOH:

     pH = 14 - pOH = 14 - 2.82 = 11.18

Tror jeg da ;)


Svar #4
14. januar 2013 af lotte14 (Slettet)

Okay det er også det jeg selv er kommet frem til. Takker mange gange

Brugbart svar (1)

Svar #5
14. januar 2013 af ChemistryIsKey

Det var så lidt :) 


Skriv et svar til: Beregning af ph

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.