Fysik

ENHED??

14. januar 2013 af KaldmigKalle (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvis man skal regne magnetfeltet, hvad bliver enheden så? 
 

Eks: Her har vi en strømstyrke på 1,16 A.  Magnetfeltet kan nu regnes:

B(T)=7,8*?10?^(-4)*1,16 A=0,0009048 T/A 

 

er dette rigtigt??? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Enheden for magnetisk feltstyrke er T .


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. januar 2013 af hesch (Slettet)

#0:  Svaret i #1 er ikke korrekt.

Enheden for magnetisk feltstyrke er A/m.

Enheden for magnetisk induktion er T ( Tesla ).

Men du må skrive lidt mere om opgaven.


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. januar 2013 af hesch (Slettet)

#0:  Hvor har du faktoren 7.8*10-4 fra ?


Svar #4
15. januar 2013 af KaldmigKalle (Slettet)

Det er hvad der står i tabelværdien.. 


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det har du fuldstændig ret i. Tak for korrektionen. Jeg havde byttet om i tankerne på H og B.


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. januar 2013 af hesch (Slettet)

#4:   Tabelværdien for hvad ?  For at dine enheder passer, må enheden for tabelværdien jo være:

B(T) = 7.8*10-4 T/A2 * 1,16 A = 0,0009048 T/A

Jeg er ikke stødt på denne enhed før ?  B-feltet måles i T,  ikke i T/A.


Skriv et svar til: ENHED??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.