Matematik

Matematik - Logistisk vækst

16. januar 2013 af DanijelRistic (Slettet)

Hej alle jeg har fået denne opgave som driller mig sindssygt meget, har stirret mig blind på den desværre og kan slet ikke komme igang:

Verdens befolkning f(x), målt i milliarder, kan i perioden fra 1950 til 1998 med god tilnærmelse beskrives ved f(x) = 11,5 / 1 + 3,6 * e^-0,02777x, hvor x er antal år efter 1950


a) Tegn grafen for f


b) Bestem befolkningstallet i 1998

f(x) = 11,5 / 1 + 3,6 * e-0,02777*48
f(x) = 5,9

I år 1998 vil verdens befolkning være 5,9 milliarder


c) I hvilket år når verdens befolkning op på 9 milliarder

9 = 11,5 / 1 + 3,6 * e-0,02777x
x = 92,49

1950 + 92,49 = 2042,49

i år 2042 vil verdens befolkning komme op på 9 milliarder
d) Med hvilken hastighed voksede befolkningstallet i 1998


e) I forskriften indgår tallet 11,5. Hvad fortæller dette tal om verdens befolkning

 

Jeg er kommet frem til B og C men er ikke helt med hvordan man tegner grafen for f, ej heller spørgsmål d og e... Det ville være super hvis i kunne hjælpe.. : )


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2013 af mathon

a) Tegn grafen for f
                                       i Excel

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2013 af mathon

i øvrigt fik du svar
          i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1291991


Svar #3
16. januar 2013 af DanijelRistic (Slettet)

ja men forstod ikk lige svaret i den tråd desværre og har prøvet at tegne den i excel, sys ikke lige det funker


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. januar 2013 af mathon

 

          hvad med grafen på din TI-89
          efter indtastning som beskrevet
                                i
          https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1291991

   
 


Svar #5
17. januar 2013 af DanijelRistic (Slettet)

Jeg er faktisk virkelig dårlig til at bruge den lommeregner... Har aldrig rigtigt forstået den... Jeg kom ned til der hvor man skal indtaste APPS... Men derefter kunne jeg ikke komme videre da jeg ikke kunne finde den på lommeregneren


Svar #6
17. januar 2013 af DanijelRistic (Slettet)

tror jeg fandt noget af det, men så snart jeg kommer ind på graph, så skriver den window variables domain??


Skriv et svar til: Matematik - Logistisk vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.