Fysik

Isolering af formel for at finde varmefylde

19. januar 2013 af Chochang (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vha. nedenstående formel skal jeg beregne cL for min aluminium lod. Jeg har prøvet at isolere formlen. Men får desværre en negativ resultat, som slet ikke giver mening. Resultatet bliver negativt fordi, at ΔTlod=- 65,5.... Den afgiver jo sin varme til vandet?

mlod= 0,059 kg   clod= ?         tstart= 92°C   tslut=26,5°C                     mv= 0,125 kg
cv= ( fysik AB bogen 1 s. 193)    mk=0,096 kg         ck= (tabelværdien) 
ΔTvand=7,8°C    ΔTlod=- 65,5

 

mL·cL·ΔTlod+(mvand·cvand+mkalorimeter·ckalorimeter)*ΔTvand=0

((mvand·cvand+mkalorimeter·ckalorimeter)*ΔTvand)/mL*ΔTlod=cL     er isolering korrekt?

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
19. januar 2013 af peter lind

Du skal flytte de 2 sidste led over på højre side. Når du gør det skal du skifte fortegn.

ΔT = T2-T1   betegner forskellen mellem ny temperatur og gammel temperatur. Da temperaturen for loddet falder betyder det at ΔTlod er negativ. jeg kan ikke se hvordan du har brugt fortegnene i detaljer


Svar #2
19. januar 2013 af Chochang (Slettet)

:)) Mange tak, jeg har lige prøvet at regne det ud igen, og det hjalp!


Skriv et svar til: Isolering af formel for at finde varmefylde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.