Fysik

energi for superkondensator

19. januar 2013 af solsorten1 (Slettet)

En kondensator har 100F og en maksimal spændingsforskel på 2,7V.

a) Bestem den største energimængde, der kan oplagres i superkondensatoren.

den eneste formel jeg er bekendt med er Q = C * U


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. januar 2013 af dikkelmikkel (Slettet)

Den energi der er W kan udtrykkes:

W = ∫0Q V dq  V er spændingen  C = q/V =>

W = ∫0Q q/C dq = 1/2Q^2/C således er W = 1/2CV^2 når man bruger C=q/V igen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. januar 2013 af peter lind

E = ½C*U2 = ½Q2/C


Skriv et svar til: energi for superkondensator

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.